MENIU


marți, 26 iunie 2012

TIMSHEL I DESPARTIREA


DESPĂRȚIREA   În care se arată cetitorule despre biroul în care mi-am desfășurat activitatea în cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, începând cu 1 Noiembrie 2003 și până la 29 August 2011, picturile, muzica, florile și calculatorul cu Azazel. Pe Azazel l-am primit cadou de la doamna procuror șef adjunct Argentina Gâlcă și probabil, a fost un dar de despărțire. Adjuncta lui Morar Daniel Marius știa despre faptul că urmează să fiu destituit din funcția publică deținută, înainte ca acest lucru să fie analizat de către Comisia de Disciplină și aprobat de către șeful D.N.A. Au fost opt ani de muncă pe brânci, opt ani în care am lucrat 12 – 14 ore pe zi, aproape toate Sâmbetele și jumătate dintre Duminicile anilor în care am lucrat la D.N.A. Am făcut-o cu mare drag deoarece munca în domeniul anticorupției a fost, începând cu anul 1991, principala preocupare și unul dintre principalele hobbyuri . Îmi spuneam că sunt cel mai fericit om din lume, deoarece fac ce îmi place cel mai mult să fac și pe deasupra mai sunt și plătit pentru asta ! Cum tot ce este frumos la un moment dat trebuie să se termine, timpul D.N.A. - ului trebuia să se oprească în loc pentru mine, astfel încât, după numirea pe alte criterii decât cele de competență și moralitate a noului șef la D.N.A. – S.T. Târgu Mureș, soarta mea era deja pecetluită.

Sunt o persoană incomodă................
Chiar deranjant de incomodă.............

8 comentarii:

  1. Stimate Domn Gheorghiu,

    ..Ce sa mai spun..am ramas fara cuvinte..am vazut video-ul dvs si chiar ca nu am crezut ca in Romania mai traiesc si eroi..

    Daca imi permiteti, as dori sa ma prezint. Ma numesc Adrian Mihai, m-am nascut in Romania intr-o familie etica de muncitori si am trait jumatate din viata mea acolo.
    La ora actuala am 40 de ani (aproape 41 de ani intr-o saptamana) si am studiat si construit o cariera timp de 20 de ani in afara Romaniei.

    Motivul pentru care va scriu aceste cuvinte este ca...ma doare...ma doare fiinta mea de Roman si de om drept, de persoana care sufera ca in tara in care m-am nascut, lucrurile nu vor sa se shimbe...
    Stimate Domn..nu pot sa mai intreb ptr a nenumarata oara..ce se intampla dar stiu in adancul meu ca undeva, cineva, candva, trebuie sa faca ceva.
    Nu am crezut ca mai exista oameni ca dumneavoastra sa lupte si sa creada, iar daca mai sunt, eu nu i-am intalnit niciodata.

    Nu pot sa mai repet acum cu cata durere aud de oameni ca Nastase Adrian care fac din tarisoara noastra, tara vechilor Daci sau a lui Nicolaie Iorga, Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul si multi alti eroi de neam - sa ne aduca o rusine noua romanilor..copiilor, bunicilor, parintilor nostri..

    Domnule Gheorghiu..cred ca va este foarte greu sa luptati si sa rezistati intereselor unor grupuri dar pana in prezent dumneavoastra ati reusit sa luptati si sa castigati batalii dupa batalii timp de multi ani.
    Intrebarea mea este: cum un cetatean Roman drept, care are un respect pentru tarisoara noastra si care este gata sa lupte pentru binele romanesc, ar avea posibilitatea sau sansa si onoarea sa faca parte din lupta impotriva coruptiei? Cat de mari ar fi aceste sanse?

    Va multumesc pentru curajul, puterea si adevarul dumneavoastra...


    Cu multa stima,

    Un Roman...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări Domnule Georghiu

    un alt caz care ar trebui amintit este abuzul comis de către DNA Mureș la adresa ex-comisarului de la Garda de Mediu, Ioan Ciorbagiu la presiunile unu mare afacerist și om politic mureșean, Ioan Vlas. La acea vreme, Sighișoara Samizdat (în timp ce întreaga presă mureșeană tăcea chitic) a desfășurat o anchetă pe acest subiect.

    A fost trimis în judecată pe motivul că ar fi primit de la Ioan Vlas drept mită o sticlă de coniac. Detalii aici : http://www.jurnalul.ro/observator/inscenarea-de-la-garda-de-mediu-mures-a-cazut-in-instanta-547632.htm

    RăspundețiȘtergere
  3. Va urmaresc acum pe Antena 3. Va felicit pentru curaj. Pe toti ne doare ce se intampla in Romania. Va suntem alaturi. Trebuie sa punem stavila coruptiei si incompententei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari si multa putere de ....lupta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot respectul pentru ceea ce faceti.....sincer nu credeam ca mai exista oameni ca dumneavoastra

    RăspundețiȘtergere
  6. Si cu furtul de carti de la TELEKI ce se intampla? Se musamalizeaza si asta ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ok, dar n-am înțeles cum ați fost destituit. Ce vi s-a imputat? Și dacă motivele sunt false, de ce nu ați reacționat în niciun fel?
    Cineva mai sus pomenea de Ciorbagiu. Întâmplător cunosc în amănunt cazul său. După ani de zile de luptă în justiție, și o claie de păr alb răsărită pe creștet, Ciorbagiu a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție într-un dosar complet contrafăcut la ordinul lui Florin Vlas, care nu voia să plătească o amendă de 50 de milioane lei vechi pentru că i se scurgea rahatul din hotel. Și credeți-mă că fostul șef al DNA, pe care dumneavoastră îl lăudați, și care la rândul său avea și cred că încă mai are o soție angajată în primăria Tîrgu Mureș, nu i-a lăsat cele mai calde impresii. Îmi face impresia că Ciorbagiu îl descria ca pe un inchizitor nazist în fața căruia judecătorii de la Înalta Curte se închinau ca la Satana.
    Ciorbagiu a câștigat, iar statul a fost obligat să-i plătească retroactiv toate salariile de la suspendarea din funcție. Ce vă împiedică și pe dumneavoastră să procedați în același fel?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ghedorghiu Dumitru1 august 2012 la 13:36

      Procesul este pe rol. La prima instanta judecatoarea Curtii de Apel Bucuresti a hotarat ca dosarul Comisiei de Disciplina este suficient ca mijloc de proba, desi am insistat, fara succes, sa se aduca acele probe pe baza carora erau formulate acuzatiile. Mai tarziu am aflat ca doamna judecator Podaru a fost judecator de Tribunal si s-a transferat la CSM de unde, a fost avansata judecator la Curtea de Apel. Presedintele CSM in acel moment era Dumbrava Horatius pe care eu il descriu in adevarata lumina in TIMSHEL X Partea a VII-a si a VIII-a. Probabil trebuia sa se plateasca un anumit serviciu si asta s-a intamplat. Mai am o cale de atac la ICCJ, unde sper sa nu am ghinionul sa fiu judecat de vreun judecator santajabil sau cu obligatii. Nu stiu deca la CEDO vor accepta faptul ca am fost destituit din functia publica fara probe si numai datorita confundarii de catre Morar a institutiei DNA cu mosia personala. Nu stiu de asemenea daca CEDO va accepta faptul ca fotografiile cu sora lui Morar angajata Primariei Tg. Mures, (a carui primar era cercetat penal in mai multe dosare ), precum si alte probe care aratau adevarata fata a lui Morar erau pe laptopul din dotare si care a fost ulterior inspectat in lipsa mea de catre structura centrala a DNA-ului, acesta fiind in realitate motivul destituirii. Probabil ca nu, dar cine va plati oalele sparte, Morar Daniel cumva ?

      Ștergere

Toarna aici ce sti despre mizeria sistemului !